Община Асеновград – Прессъобщение

site.btaОбщина Асеновград: Конкурс за „Най-вкусните домашни станимашки сармички“

Община Асеновград: Конкурс за „Най-вкусните домашни станимашки сармички“
Община Асеновград: Конкурс за „Най-вкусните домашни станимашки сармички“
Снимка: Община Асеновград

Всеки може да участва

Община Асеновград организира XII издание на конкурс „Най-вкусни домашни станимашки сармички“. Кулинарното изкушение е запазената марка на града. Станимашките сармички разнасят славата на Асеновград из целия свят. Който веднъж ги опита остава изумен от невероятния им вкус и става завинаги техен фен. Мънички, ароматни и вкусни, сармичките са най-сладкото мезе за пивкия станимашки  мавруд. Затова и кулинарният конкурс всяка година се провежда в рамките на празниците на виното в Асеновград.

Изисквания и регламент. Специално подбрано жури ще определи победителя, чийто сармички са най-вкусни, най-мънички и най-естетично аранжирани. Няма ограничение за кандидатите. Всеки може да се включи в 2 категории – лозови и зелеви сарми. Кулинарното предложение трябва да е поднесено в подходящ за представяне съд, аранжирано по преценка на участника. Предварителното записване е на тел.: 0331 6 21 61. Сармичките трябва да бъдат представени за дегустация от 12:00 ч. до 13:00 ч. на 08.02.25 г. (събота) в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“, отдел „Изкуство“. Награждаването ще се проведе в същия ден от 13:30 ч. – веднага след оценяването.

Награди:

-  зелеви сарми: I място – 50 лв.; II място – 40 лв.; III място – 30 лв.

-  лозови сарми: I място – 40 лв.; II място – 30 лв.; III място – 20 лв.

-  поощрителни награди – 2 по 20 лв.

На участниците ще бъдат заплатени вложените продукти. В конкурса нямат право да участват заведения за хранене. Допускат се само кандидати (мъже и жени), които са приготвили сармите у дома си.

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:55 на 05.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация