Асоциация Цьолиакия България - Живот без глутен – Прессъобщение

site.btaАсоциация Цьолиакия България - Живот без глутен: Бъдещи кулинари от Софийската гимназия по туризъм се обучават за безопасно приготвяне на безглутенова храна

Асоциация Цьолиакия България - Живот без глутен: Бъдещи кулинари от Софийската гимназия по туризъм се обучават за безопасно приготвяне на безглутенова храна
Асоциация Цьолиакия България - Живот без глутен: Бъдещи кулинари от Софийската гимназия по туризъм се обучават за безопасно приготвяне на безглутенова храна
Снимка: Асоциация Цьолиакия България - Живот без глутен

София, 24 януари – Ученици от 11-ти клас на Софийската професионална гимназия по туризъм участваха в събитие, организирано от екипа на Асоциация Цьолиакия България – Живот без глутен. Лекцията имаше за цел да повиши осведомеността за цьолиакия – автоимунно заболяване до живот, изискващо строг 100% безглутеново хранене.

По време на събитието учениците се запознаха с ключовите принципи за безопасно приготвяне на храна за хора с цьолиакия, както и за рисковете от кръстосано замърсяване в кухните. Темата е особено актуална за бъдещите професионалисти в сферата на туризма и ресторантьорството, в контекста на повишеното търсене на безглутенови храни без следи от глутен.

„Вашият избор на професия не е само изкуство, но и огромна отговорност към здравето и доверието на клиентите.За хората с цьолиакия правилно приготвената безглутенова храна не е каприз, а необходимост. “, подчерта лектора.

Асоциация Цьолиакия България – Живот без глутен продължава инициативата за обучение на бъдещи готвачи и ресторантьори, с мисията да създаде по-безопасна и приобщаваща среда за хората с цьолиакия.

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:24 на 25.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация