Европейска комисия – Прессъобщение

site.btaЕК приема кандидатури за петото издание на наградите „Нов европейски Баухаус“ за 2025 г.

ЕК приема кандидатури за петото издание на наградите „Нов европейски Баухаус“ за 2025 г.
ЕК приема кандидатури за петото издание на наградите „Нов европейски Баухаус“ за 2025 г.

Европейската комисия обяви началото на два конкурса, посветени на иновациите и творчеството, вдъхновени от Новия европейски Баухаус (НЕБ): петото издание на наградите „Нов европейски Баухаус“ и новите насърчителни награди „Нов европейски Баухаус за малки общини“ в селски райони или с под 20 000 жители.

Наградите се присъждат за естетически, устойчиви и приобщаващи проекти и идеи от самостоятелни кандидати, екипи и организации, а новата инициатива за малките общини подпомага осъществяването на преобразуващи проекти със силна обществена ангажираност. Поканата е насочена към визионерите, творците и двигателите на промени с иновативни проекти и идеи, които променят начина, по който живеем и взаимодействаме с околната среда.

Над 5000 кандидатури бяха получени в досегашните издания на конкурса „Нов европейски Баухаус“, а тази година ще бъдат присъдени награди на 22 иновативни проекта и концепции, които дават пример за устойчивост, естетика и приобщаване. Тази година ще бъде поставен специален акцент върху жилищното настаняване, като ще бъдат наградени четири проекта, допринасящи за усилията на ЕС за подобряване на достъпността на жилищата и съчетаване на този ангажимент с ценностите и принципите на НЕБ.

Кандидатстването за наградите е отворено до 14 февруари 2025 г. в 19:00 ч. централноевропейско време. Кандидатурите трябва да бъдат подадени чрез уебсайта на наградите „Нов европейски Баухаус“

Всички подробности за процеса на кандидатстване са включени в съответните ръководства за кандидатите: ръководството за Наградите на НЕБ и  ръководството за НЕБ за малките общини.

Допълнителна информация е налична в съобщението за медиите.

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:37 на 15.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация