Министерски съвет – Прессъобщение

site.btaПремиерът Димитър Главчев: Предстои да бъде изпълнен и последният критерий за приемането на България в еврозоната

Премиерът Димитър Главчев: Предстои да бъде изпълнен и последният критерий за приемането на България в еврозоната
Премиерът Димитър Главчев: Предстои да бъде изпълнен и последният критерий за приемането на България в еврозоната
Снимка: Министерски съвет

Приемането на България в еврозоната е следващият голям приоритет след пълноправното членство в Шенген от 1 януари 2025 година. Предстои да бъде изпълнен и последният критерий за това, а именно ценовата стабилност. Това заяви в началото на днешното правителствено заседание министър-председателят Димитър Главчев.

Към пожеланията си за здрава и успешна година за всички български граждани, премиерът добави такива и за стабилност, неизменно свързана със стабилно, редовно правителство. Той коментира, че работата на служебния кабинет по трите направления, заложени още в началото – провеждането на честни и прозрачни избори, продължаване на работата по приемането на България в Шенген и еврозоната, както и решаването на проблемите на българските граждани, се изпълняват пунктуално. Главчев подчерта, че добрата организация на изборите е била отчетена също в доклада на международните наблюдатели, а пълноправното ни приемане в шенгенското пространство е доказателството, че служебният кабинет съумя да довърши по най-добрия начин дългогодишните усилия на правителствата преди това.

Що се отнася до решаването на проблемите на гражданите, министър-председателят коментира, че всички възникнали въпроси се решават своевременно и без оправдания, че кабинетът е служебен.

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:01 на 09.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация