Военномедицинска академия – Прессъобщение

site.btaВоенномедицинска академия: Наши и чужди хирурзи учат иновативни техники във ВМА

Военномедицинска академия: Наши и чужди хирурзи учат иновативни техники във ВМА
Военномедицинска академия: Наши и чужди хирурзи учат иновативни техники във ВМА
Снимка: Военномедицинска академия

16 медици от Хърватия, Словения и България са на двудневен курс на обучение във Военномедицинска академия (ВМА).

Постиженията на школата по хирургия на ВМА отдавна са известни и извън пределите на България. През 2018 г. в Академията бе изграден единствен по рода си в региона Международен референтен център за Югоизточна Европа, в който лекари имат възможността да усвоят всички иновативни техники, преминавайки курсове във водещите хирургични клиники на ВМА.

В рамките на обучението, което се осъществява със съдействието на компания „Джонсън и Джонсън България”, хирурзите имат възможността да присъстват и наблюдават най-висок клас процедури, извършвани в операционните зали на три от водещите за страната ни хирургични звена: Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, Първа коремна хирургия и Клиника по ендоскопска хирургия.

Целта на курса е да покажем на колегите тънкостите в лапароскопската хепатобилиарна и панкреатична хирургия, да ги въведем в прецизността при изпълнението на този тип хирургия. Ние изповядваме философията за учене през целия живот и затова непрекъснато обновяваме нашите знания и умения и ги предаваме на поколенията след нас, коментираха организаторите на курса.

Гостите останаха силно впечатлени, както от високата техника на нашите хирурзи, така и от базата и професионалната атмосфера на екипите.

 

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 11:33 на 14.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация