Национална асоциация на тютюнопроизводителите 2010 – Прессъобщение

site.btaНАТ-2010 с Писмо за КС по Тютюна до МЗХ

НАТ-2010 с Писмо за КС по Тютюна до МЗХ
НАТ-2010 с Писмо за КС по Тютюна до МЗХ

До 

Министъра на земеделието и храните

Д-р Георги Тахов

 

Копие до

Заместник министъра на земеделието и храните

Г-н Янислав Янчев

 

Относно: Свикване на Консултативен съвет по тютюна към Министъра на земеделието и храните в периода 14-18 октомври 2024 г

 

Уважаеми г-н Министър,

В качеството ми на Председател на Управителен съвет (УС) на СНЦ „Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010“ (НАТ-2010) и от името на членската маса на асоциацията, настоявам за свикване на Консултативен съвет (КС) по тютюна към Министъра на земеделието и храните в периода 14-18 октомври 2024 г. Аргументите за това са: Взаимна работа по настоящо и бъдещо развитие на сектор Тютюн в РБългария – реколти, нормативна уредба, финансови интервенции за бранша, място на тютюна в бъдеща ОСП на ЕС.

Предлагам Дневен ред на заседанието на КС по тютюна, както следва:

·  Доклад за резултати от изкупна кампания на тютюн реколта 2023

·  Държавна помощ De minimis за тютюн през 2024 г

·  Залагане на максимален  бюджет, разрешен от ЕК за кампания 2024 към Директни плащания по Интервенция ПНДТ - 36 249 750.00 евро (70 898 348.00 лв)

·  Бъдеща ОСП на ЕС (2028-2034). Продължаване на Интервенция ПНДТ и през следващ програмен период на ЕС

·  Разни

Благодаря предварително! 

За въпроси и уточнения оставам на разположение.

 

24.09.2024 г                                                              

С уважение, 

Цветан Филев 

Председател на УС на НАТ-2010

 

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:31 на 27.09.2024 Новините от днес

Кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев, Георги Глушков – служебен министър на младежта и спорта на република България и Весела Лечева – министър на младежта и спорта за периода август 2022 – юни 2023 г. прерязаха лентата на възобновения спортен комплекс в Чепеларе

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация