Висш съдебен съвет – Прессъобщение

site.btaВСС: Съобщение до одобрените кандидати за младши прокурори и младши следователи

ВСС: Съобщение до одобрените кандидати за младши прокурори и младши следователи
ВСС: Съобщение до одобрените кандидати за младши прокурори и младши следователи
Снимка: Минко Чернев/БТА (БТ)

Уведомяваме ви, че решението на Прокурорската колегия, която на основание §23, ал. 2 от ПЗР на ЗИД на КРБ (обн. в ДВ бр.106/22.12.2023 г.), изпълнява функциите на Висш прокурорски съвет (Прокурорска колегия) по протокол № 28/17.07.2024 г. за приемане на окончателния списък на одобрените кандидати за младши следователи е влязъл в законна сила и е публикуван на интернет страницата, Раздел „Важно“ - „Конкурсни процедури“ – "Конкурс за младши съдии, младши прокурори и младши следователи“ – „2024“ – “Младши следователи“.

Във връзка с горното и в изпълнение на изискванията на чл. 186, ал. 8 от Закона за съдебната власт кандидатите за младши следователи следва в едномесечен срок (до 26.08.2024 г., включително) да подадат декларация за обстоятелствата по чл. 195, ал. 1 от ЗСВ (pdf ; doc) в деловодството на администрацията на Прокурорската колегия или да я изпратят по пощата.

По отношение на конкурса за младши прокурори, Ви уведомяваме, че срещу решението на Прокурорската колегия по протокол № 28/17.07.2024 г., е постъпила жалба по реда на чл. 187 от ЗСВ. След влизане в сила на решението, окончателният списък ще бъде публикуван на интернет страницата и ще започне да тече срокът за деклариране на обстоятелствата по чл. 195, ал. 1 от ЗСВ.

В изпълнение на разпоредбата на чл. 186, ал. 9, изр. първо от ЗСВ, окончателните списъци на одобрените кандидати за младши магистрати ще бъдат изпратени на Националния институт на правосъдието за започване на задължителното първоначално обучение.

За допълнителна информация относно началото на обучението следете на интернет страницата на Националния институт на правосъдието http://www.nij.bg/

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:47 на 27.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация