Национален военноисторически музей – Прессъобщение

site.btaНВИМ: Вход свободен и празнична програма на 6 май в Националния военноисторически музей

НВИМ: Вход свободен и празнична програма на 6 май в Националния военноисторически музей
НВИМ: Вход свободен и празнична програма на 6 май в Националния военноисторически музей
Снимка: Национален военноисторически музей

По традиция Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи 6 май с вход свободен от 10.00 до 17.00 ч. за постоянната си хронологична и външна експозиция. Свободен ще е достъпът и до временните изложби „Армията във време на промени“, „Белезите на войната: загубеното архитектурно наследство на София“ и до най-новата – „Българската армия – 20 години част от НАТО“, посветена на 20-тата годишнина от членството на Република България в НАТО.   

Специалната програма за Деня на храбростта и Празник на Българската армия ще бъде открита в 11.30 часа с концерт на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски. Атракциите с военен характер ще продължат в 12.30 часа с дегустация на емблематичната боб чорба, подготвена от военен готвач. Благодарение на Командването за логистична поддръжка посетителите на НВИМ ще имат възможността да видят отблизо съвременна полева кухня на Българската армия и да се докоснат до ежедневния войнишки бит. 

Само на 6 май в атракцията „Експонатите оживяват“, която ще се реализира единствено при подходящи метеорологични условия, посетителите ще имат възможността да влязат в кабините за управление на едни от най-знаковите експонати във външната експозиция – вертолети Ми-2, Ми-8 и ракетния комплекс 2К 52 Фрог „Луна-М“.

С Ден на отворени врати 6 май ще бъде отбелязан и във филиалите на НВИМ – Военноморския музей и Парк-музей „Владислав Варненчик“ във Варна и Музея на авиацията в Крумово.

 

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:25 на 27.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация