Министерство на туризма – Прессъобщение

site.btaМТ: „Златната роза“ е в офицерската каюткомпания на борда на българския военен научноизследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“

МТ: „Златната роза“ е в офицерската каюткомпания на борда на българския военен научноизследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“
МТ: „Златната роза“ е в офицерската каюткомпания на борда на българския военен научноизследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“
Снимка: Министерство на туризма

Почетната статуетка на Министерството на туризма „Златна роза“ – стилизиран образ на символа на българския туризъм, е вече в офицерската каюткомпания на борда на българския военен научноизследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“. 

Статуетката бе връчена на журналиста  Живко Константинов през декември 2023 г. на церемонията по връчването на годишните награди в туризма. Константинов беше отличен за епизодите си, посветени на историческото първо плаване към арктическите брегове на българския военен научноизследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“.

При получаването на своята награда Живко Константинов подчерта, че „Признанието е преди всичко за смелия екипаж на кораба, както и за всички български учени и антарктици, които всяка година рискуват живота си, за да прославят името на България! Част от визитната картичка на страната ни по света! Наградите ще изпратя със следващата група, която ще ги отнесе на борда на кораба, където им е мястото“.

„Благодаря на командира капитан II ранг Николай Данаилов за голямата привилегия и се радвам, че признанието за работата на моряците и всички български антарктици ще посреща и изпраща гости от целия свят“ каза днес журналистът.

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:25 на 13.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация