Национална асоциация на тютюнопроизводителите 2010 – Прессъобщение

site.btaНАТ-2010 иска свикване на КС по тютюна към МЗХ

НАТ-2010 иска свикване на КС по тютюна към МЗХ
НАТ-2010 иска свикване на КС по тютюна към МЗХ

До 

Министъра на земеделието и храните

Г-н Кирил Вътев

 

Копие до

Заместник министъра на земеделието и храните

Г-н Александър Йоцев

 

Относно: Спешно свикване на Консултативен съвет по тютюна към Министъра на земеделието и храните, не по-късно от периода 9 - 13 октомври 2023 г

 

Уважаеми г-н Министър,

В качеството ми на Председател на Управителен съвет (УС) на СНЦ „Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010“ (НАТ-2010) и от името на 7 374 тютюнопроизводители, регистрирани в Регистър за 2023 г, настоявам за спешно свикване на Консултативен съвет (КС) по тютюна към Министъра на земеделието и храните. Напомням, че сектор “Тютюн” е един от малкото, при които все още не е  проведено заседание на Съвета, който е постоянен консултативен орган към Министъра. Акцентирам и върху факта, че нововъзникващи форсмажорни обстоятелства и спешната необходимост от разрешаване на казуси и предизвикателства от краткосрочен, средносрочен и дългосрочен характер, не търпят отлагане.

 

Успоредно с това и съгласувано с останалите браншови организации в сектора, предлагам Дневен ред на заседанието на КС по тютюна както следва:

·              Фиксиране на бюджет и определяне на единична ставка за килограм тютюн за кампания 2023 по обновена финансова схема ПНПТ през нова ОСП на ЕС (2023-2027)

·              Подпомагане с държавна помощ „de minimis” на регистрирани през 2023 г тютюнопроизводители, пострадали от неблагоприятни климатични условия

·              Разни

Благодаря предварително! За въпроси и уточнения оставам на разположение.

 

 25.09.2023 г

С уважение, 

Цветан Филев 

Председател на УС на НАТ-2010

 

Писмо от НАТ-2010 до министър Кирил Вътев относно искане за провеждане на Консултативен съвет по тютюна към МЗХ

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:09 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация