Община Чепеларе – Прессъобщение

site.btaОбщина Чепеларе: Информация във връзка с възникналия пожар край село Хвойна, община Чепеларе

Община Чепеларе: Информация във връзка с възникналия пожар край село Хвойна, община Чепеларе
Община Чепеларе: Информация във връзка с възникналия пожар край село Хвойна, община Чепеларе
Снимка: Община Чепеларе

Разпалилият се буен огън се намира на 200 метра над ресторант "Синия хан", по главния път между с. Хвойна и гр. Чепеларе. 

Пожарът е далече от с. Хвойна и НЯМА ОПАСНОСТ ЗА ХОРАТА В СЕЛОТО! От с. Хвойна и с. Зорница се вижда дим, но локализацията е само на едно място - горепосоченото. 

Изпратен е хеликоптер от с. Крумово, който вече гаси разпалилия се пожар.  На терен има 3 пожарни коли, в момента е пристигнала още 1 от к.к. Пампорово. Сега 1 пожарна кола, заедно с 1 горски високо-проходим автомобил са се насочили към местността БУКОВО, за да пресекат пожара, който се разпространява към местността КАБАТА , целта е да не премине билото. 

Пръв на терена пристигна инж. Стоян Кузмов – заместник кмет на община Чепеларе, който обобщава информацията и разпределя доброволците пред Горското стопанство в с. Хвойна. За да помогнат в гасенето на разпалилия се пожара при горското стопанство се стичат доброволци от с. Хвойна, заедно с кмета на селото Елена Сивакова, всички горски служители от община Чепеларе, от Държавно Горско Стопанство "Академик Николай Хайтов"- с. Хвойна, директорът на РДГ - господин Кисьов, както и служители на ЮЦДП. 

ВСИЧКИ ДОБРОВОЛЦИ, КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ МОГАТ ДА ОСТАВЯТ ТЕЛЕФОННИТЕ СИ НОМЕРА ПРИ ДЕЖУРНИЯ СЛУЖИТЕЛ В ОБЩИНА ЧЕПЕЛАРЕ И ПРИ НИЖДА ЩЕ СЕ СВЪРЖЕМ С ТЯХ! 

Мобилен телефон: 0886 200 341

 

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:21 на 17.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация