Министерство на иновациите и растежа - Прессъобщение

site.btaМинистър Пулев за ББР: За да надградим, трябва да разчистим гнилите ябълки

Министър Пулев за ББР: За да надградим, трябва да разчистим гнилите ябълки
Министър Пулев за ББР: За да надградим, трябва да разчистим гнилите ябълки
Снимка: Пресцентър

Дадох червен картон на двама от старите членове на Надзора, каза още Пулев в Русе

„Понякога, за да надградим, трябва да изчистим гнилите ябълки“. Това заяви министърът на иновациите и растежа Александър Пулев пред журналисти в Русе, където бе на мобилна приемна с екипа си. Думите му са по повод решението му от снощи.

„Дадох им един жълт картон, но промяна нямаше. Стигнахме до едно нелепо състояние, в което Надзорът вкарва за гласуване едно доста спорно решение, което целеше да подпиша една сметка за 1 млн. лв., направени консултантски разходи по емисия, която е обречена от самото начало“, коментира Пулев. Той каза, че членовете на Надзорния съвет на ББР на своя глава са решили да рефинансират 1 млрд. лв. от общия й държавен капитал от 1,5 млрд. лв. По думите му, в процеса на работата си те харчат 1 млн. лв. за консултантски и адвокатски услуги.

„Нито г-жа Везиева, нито г-н Лорер са дали такова решение за емитиране на облигационната емисия, т.е. няма решение дадено от нито един от тогавашните ресорни министри. Те са интелигентни хора“, категоричен бе Пулев.

„Питайте тях защо не са имали смелостта или желанието да валидират една такава емисия. Питайте тях защо хората, които назначи г-н Кирил Петков, са тръгнали през главата на държавата да харчат средства“, посочи министърът.

Той заяви, че не е имал никаква друга позиция, освен да даде червен картон на старите членове на Надзора и да ги освободи. Пулев каза още, че на база на информацията, с която разполага, ще прецени дали да сезира прокуратурата. 

 

Колеги,

Видео от изказването на министър Пулев тук: https://www.youtube.com/watch?v=OSnT-NT-g6k

 

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:50 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация