Министерство на земеделието - Прессъобщение

site.btaМинистър Иванов: Земеделските стопани пострадали от градушката в Област Пловдив през 2021 г. ще бъдат подпомогнати при залагането на реколта 2022 

Министър Иванов: Земеделските стопани пострадали от градушката в Област Пловдив през 2021 г. ще бъдат подпомогнати при залагането на реколта 2022 
Министър Иванов: Земеделските стопани пострадали от градушката в Област Пловдив през 2021 г. ще бъдат подпомогнати при залагането на реколта 2022 
Снимка: Пресцентър

„Тези от вас, които са пострадали от градушката в област Пловдив през 2021 г. ще бъдат подпомогнати при залагането на реколта 2022. Ще положим усилия да започне приемът на документи и по най-бързия начин ще проведем Управителен съвет на Държавен фонд „Земеделие“ за изплащане на подпомагането по линия на минимални помощи de minimis“. Това заяви министърът на земеделието д-р Иван Иванов по време на среща с пострадалите земеделски производители от градушката в Пловдивско на 28.08.2021 г. В проведената дискусия участва и заместник-министър Иван Христанов.

Ощетените земеделските производители от сектор „Плодове и зеленчуци“ и ориз, поставиха своите въпроси относно подпомагането и притесненията на тези от тях, които са с щети под 100% и не са получили обещаната компенсация за изминалата година. 

„Всички площи, които са с обикновени протоколи, тоест под 100% нанесени щети ще бъдат компенсирани с оглед да започнат производство през настоящата стопанска година“, поясни аграрният министър. 

„Пострадалите от градушка земеделски производители няма да бъдат ощетени. Всички независимо дали имат 100% щети или не, ще получат предвидената Ковид помощ“, категоричен бе заместник-министър на земеделието Иван Христанов.

Министерство на земеделието пое ангажимента през настоящата стопанска година технологичните карти да бъдат адекватно разработени, така че да отразяват реалните технологични разходи с нарастващите цени.

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:17 на 17.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация