site.btaПрогноза за времето

Прогноза за времето
Прогноза за времето
Изглед с дрон над столицата Снимка: Владимир Шоков/БТА, архив

През нощта облачността ще намалява и над по-голямата част от България ще бъде предимно ясно, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Значителна облачност ще има над високите полета на Западна България и над западната част на Горнотракийската низина, където ще има условия за образуване на мъгла. Северозападният вятър постепенно ще отслабва и ще бъде слаб до умерен. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в София – около минус 2°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца, но бавно ще се понижава.

Утре ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на места в котловините и низините временно видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен, вятър от запад-северозапад, който постепенно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 7°.
 
По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който постепенно ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще намалява до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра - около минус 1°.                 

В неделя и понеделник времето ще бъде слънчево. В неделя ще бъде тихо и сутринта в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност, трайна - в крайните източни райони. Минималните температури ще бъдат между минус 5° и 0°, по-високи - по Черноморието, а максималните ще бъдат между 9° и 14°.

В понеделник за кратко ще духа умерен вятър от запад-северозапад и с него дневните температури ще се повишат с 4-5 градуса. (НИМХ)
 

/РИ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:28 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация