site.btaВторият самолет с евакуирани българи от Ливан кацна на летище София

Вторият самолет с евакуирани българи от Ливан кацна на летище София
Вторият самолет с евакуирани българи от Ливан кацна на летище София
Снимка: Иван Лазаров/БТА

Успешно приключи и вторият евакуационен полет, който екип на Държавния авиационен оператор извърши днес от Бейрут, столицата на Ливан. Правителственият „Еърбъс“ с български граждани на борда кацна на летище София.

С вчерашния първи полет бяха прибрани 89 български граждани и членове на техните семейства. Очаква се властите да оповестят колко български граждани са били на борда днес.

По данни на Министерството на външните работи в Ливан има 400 наши сънародници, но не всички са пожелали евакуация.

БТА припомня, че приоритет при евакуацията е даван на семействата с деца и уязвимите групи, съгласно решение на свиканата от премиера Димитър Главчев среща в Министерския съвет, с участието на представители на Министерството на външните работи, Министерството на транспорта и съобщенията, секретариата на Съвета по сигурността и службите.

От Министерството на външните работи призоваха българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Ливанската република и незабавно да напуснат територията на страната.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Ливанската република, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Бейрут, на следния номер: +961 5 453 658, както и на телефонни номера за неотложни случаи в извънработно време: +961 81 302 552; +961 76 697 766. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: CONSULAR.BEIRUT@MFA.BG.

 

/БИ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:37 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация