site.bta"Пук" от Валери Петров и танцов спектакъл ще има премиери в НАТФИЗ

VINF 09:07:01 08-02-2022
TS0902VI.004
Култура - театър - премиери - НАТФИЗ

"Пук" от Валери Петров
и танцов спектакъл
ще има премиери в НАТФИЗ


София, 8 февруари /БТА/
"Пук" от Валери Петров и танцов спектакъл ще има премиери в НАТФИЗ, съобщават от театралната академия.

"Когато става дума за автори като Валери Петров, няма как да останем само на повърхността. Тяхната истина е толкова дълбока, че ако не се гмурнем, по-добре да не се събличаме по "плувки". Дързост се иска, като на малката Лили, която с острото си харпунче е слязла на "дълбокото", за да търси бисерче. И всички морски обитатели с охота й предлагат помощ... Но дали са искрени? Няма страшно. Наоколо е Хрили - ужасът на океана, най-грозната и страшна дълбоководна риба. Всички се боят от него. Не и Лили, разбира се. Защо? Защото "истинското е невидимо за очите". Приятелите се усещат по сърцата и външният вид не е от значение", коментира режисьорът Валентин Владимиров.

Премиерата на "Пук" е на 10 февруари. Музиката е на Станимир Иванов. Участват абсолвенти от специалността "Актьорство за куклен театър", от класа на проф. Румен Рачев и преподавател доц. Боряна Георгиева.

На 11 февруари е премиерата на "Дъх разстояние", постановка на Петя Попова и Александър Манджуков. Сценографията и костюмите са на Михайлина Лефтерова, а музиката - на Илко Биров. Участват студенти от специалността "Театър на движението - танцов театър" с художествен ръководител проф. Петя Цветкова.

"Спектакълът финализира един етап от образователния процес в специалността "Танцов театър". В него се интерпретират две теми, станали актуални за бъдещите творци на изкуството през последните години. Едната е зададена от преподавателския екип - етюд, представящ миг на творческо съзидание, а другата е изборът - кой е готов да остане в "ателието" си, пълно с недовършени и незапочнати творби", разказва проф. Цветкова. /ДД/

/ТС/



news.modal.header

news.modal.text

Към 19:28 на 17.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация