site.bta Университетите винаги са били центрове на знания и иновации, каза еврокомисарят Мария Габриел

 Университетите винаги са били центрове на знания и иновации, каза еврокомисарят Мария Габриел
 Университетите винаги са били центрове на знания и иновации, каза еврокомисарят Мария Габриел
Снимки БТА
Университетите винаги са били центрове на знания и иновации, а не са само светилища на мъдростта. Висшите училища трябва да надграждат знанията и да ги използват в практиката, а при зеления и дигитален преход висшето образование има ключова роля. Това каза европейският комисар за иновациите, изследванията, културата, образованието и младежта Мария Габриел днес в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). УНСС беше домакин на най-значимото събитие в историята на европейската университетска мрежа ENGAGE.EU до момента - разширяването на консорциума с още два икономически университета. Гости на събитието бяха еврокомисарят Мария Габриел и министърът на образованието и науката акад. Николай Денков, които заедно с деветимата ректори на университетите партньори участваха в официалната церемония по подписването на договора за разширяване на ENGAGE.EU. На събитието Мария Габриел изнесе и лекция за ролята на университетите в зеления и цифров преход. Участниците бяха приветствани от ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и от проф. Томас Пул - ректор на координиращия университет University of Mannheim.

За да прочетете цялата статия

Абонирайте се Влезте във Вашата БТА

Продължете да четете с абонамент

Вижте условията

/АКМ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:26 на 30.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация