site.btaПрогноза за времето

VINF 12:56:01 16-02-2022
PP1252VI.011
времето - прогноза - НИМХ

Прогноза
за
времето


София, 16 февруари (БТА)
През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, но без съществени валежи, съобщиха от НИМХ. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще бъде мъгливо. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, в София - около 1 градус.
Утре облачността над страната ще е разкъсана, намаляваща на места временно до слънчево, но привечер, от запад, отново ще се вплътни. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Ще се задържи топло с максимални температури между 12 и 17 градуса, в София около 12 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.
През нощта срещу петък вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него през страната ще започне да преминава студен атмосферен фронт. На места - от северозапад на югоизток - ще превали краткотраен дъжд, в планините - сняг.
Над Черноморието облачността ще е променлива, намаляваща до слънчево време. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините облачността ще е променлива, често значителна. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.
В петък сутринта все още на места в североизточните райони ще има слаби превалявания, но бързо ще спрат. Облачността от запад ще намалее и след обяд над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ще бъде ветровито, но в Западна България вятърът постепенно ще отслабва. Дневните температури ще се понижат с 3-4 градуса. През нощта срещу събота вятърът навсякъде ще отслабне, до сутринта ще се ориентира от югозапад. В събота ще е предимно слънчево, с по-ниски минимални и по-високи максимални температури. (НИМХ)

/ПП/



news.modal.header

news.modal.text

Към 17:06 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация