site.btaАТА: Съвременни технологии и традиции в износа на зехтин

АТА: Съвременни технологии и традиции в износа на зехтин
АТА: Съвременни технологии и традиции в износа на зехтин
Снимка: АТА

Албания разширява маслиновите насаждения, като производството на зехтин с марката „Произведено в Албания“ расте от година на година, предаде за БТА албанската агенция АТА.

Фабриката за зехтин „Шкалла" е едно от предприятията, които произвеждат зехтин за износ.

Създадена през 1996 г. от „Шпреса Шкалла“ (Shpresa Shkalla|, фабриката работи науморно, за да достави екстра върджин, органичен зехтин на потребителите.

Министърът на земеделието и развитието на селските райони Аниля Денай подчерта примера на този бизнес, който „интегрира фабричното производство с модерни технологии и традиции, за да достави уникален, висококачествен продукт, който отива на местния пазар и за износ в Германия и Швейцария“.
Зехтинът „Шкала" ще представен на албанския щанд на панаира „Биофах 2024“ (Biofach) в Германия, в рамките на правителствената политика за популяризиране на местни продукти на нови чуждестранни пазари. 

(Новина, избрана от албанската агенция АТА за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите)

/ЕЩ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:22 на 21.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация