site.btaЗапочва приемането на кандидатури за наградите "Нов европейски Баухаус" за тази година

ZB 15:51:31 18-01-2022
IS1548ZB.043
"Нов европейски Баухаус" - награди - кандидатури

Започва приемането на кандидатури
за наградите "Нов европейски Баухаус"
за тази година


София, 18 януари /Асен Бояджиев, БТА/
Приемането на кандидатури за наградите "Нов европейски Баухаус" за 2022 г. започва днес, съобщиха от представителството на Европейската комисия в България.
След успеха на първoто издание, за което бяха получени над 2000 кандидатури, през 2022 г. ще бъдат наградени нови вдъхновяващи примери за трансформациите, които инициативата иска да постигне в нашето всекидневие, жизнени пространства и преживявания, се отбелязва в съобщението. Както и при първото издание, с наградите "Нов европейски Баухаус" за 2022 г. ще бъдат отличени идеи на млади таланти, както и съществуващи проекти за устойчивост, приобщаване и естетика, с които Европейският зелен пакт ще достигне до хората и местните общности.
Инициативата "Нов европейски Баухаус" се основава на културата, образованието, науката и иновациите в Европа, за да превърне обещанието на Европейския зелен пакт в подобрения за нашето ежедневие, е заявила комисарят по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел, цитирана в съобщението. Габриел очаква с нетърпение да види най-доброто от европейската креативност в тазгодишните кандидатури.
Награди ще бъдат присъждани на проекти и идеи, които допринасят за красиви, устойчиви и приобщаващи места в четири категории: възстановяване на връзката с природата; възстановяване на усещането за принадлежност; отдаване на приоритетно значение на местата и хората, които имат най-голяма нужда от това; насърчаване на интегрираното, дългосрочно и обхващащо целия жизнен цикъл мислене в промишлената екосистема.
Срокът за подаване на кандидатурите изтича на 28 февруари т.г. в 19.00 часа централноевропейско време.



/ИС/



news.modal.header

news.modal.text

Към 00:43 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация