site.btaВ Благоевград цените на яйцата и козунаците за Великден ще останат непроменени спрямо миналата година, според търговци

В Благоевград цените на яйцата и козунаците за Великден ще останат непроменени спрямо миналата година, според търговци
В Благоевград цените на яйцата и козунаците за Великден ще останат непроменени спрямо миналата година, според търговци
Снимка: Благой Кирилов/БТА, архив

Дни преди Великден в Благоевград според търговци цените на яйцата и козунаците ще останат непроменени спрямо миналата година, но при агнешкото месо се очаква леко поскъпване. Едно яйце ще струва около 0,40 стотинки. Няма индикации за поскъпване, въпреки очакваното повишено търсене в празничните дни, каза за БТА Стефан Палов, собственик на хранителен магазин в Благоевград. По думите му козунаците също ще се предлагат на миналогодишни цени. 

Цената за обикновен козунак, както и за такива със стафиди, шоколад или сладко, ще бъде между 3 и 5 лева - същата като миналата година, каза Мария Симеонова, собственик на сладкарница в Благоевград. Търговците подчертаха, че не се очаква увеличение спрямо 2024 година.

Разлика обаче ще има при агнешкото месо. В месарски магазини в града цената се очаква да бъде между 23 и 25 лева за килограм. Според продавачки от местна месарница вече се наблюдава интерес от страна на клиентите, като доставките се очакват в началото на следващата седмица. Миналата година килограм агнешко е струвал около 22 лева, което означава увеличение с 2 до 3 лева тази година.

Повечето клиенти проявяват интерес основно към българско агнешко месо, а не към вносното. Според тях, макар да има леко поскъпване тази година, това няма да ги откаже да си купят агнешко за празника, посочи Татяна Георгиева, която е собственик на малък месарски магазин в града. 

/ВЙ/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 15:36 на 15.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация