site.btaНиколай-Томас Георгиев завърши на 11-о място на сабя на Световното първенство по фехтовка за кадети в Китай

Николай-Томас Георгиев завърши на 11-о място на сабя на Световното първенство по фехтовка за кадети в Китай
Николай-Томас Георгиев завърши на 11-о място на сабя на Световното първенство по фехтовка за кадети в Китай
Николай-Томас Георгиев, снимка: БФ Фехтовка

Николай-Томас Георгиев завърши на 11-о място на сабя на Световното първенство по фехтовка за кадети и кадетки в Уси (Китай). Много добре се представи и Никола Меицов, който раздели 23-24-а позиция с Маркел Амат Базтарика от Испания. Третият българин Константин Атанасов остана 47-и.

Георгиев излезе от групите с пет победи и една загуба. В елиминациите състезателят на фехтовален клуб Пловдив БГ отстрани във втория кръг Кевин Юйчън Чжу от Канада с 15:4. В срещата за място сред най-добрите 16 сабльорът победи Вейюн Ван от Канада с 15:13, след което отстъпи пред Петр Тайченачев от Общността на независимите държави след оспорвана игра с 13:15 и зае 11-о място.

Меицов записа четири успеха и две поражения в груповата фаза. Във втория кръг елиминациите възпитаникът на фехтовален клуб Свечников победи Джо Еванс от Великобритания от 15:10. В следващия кръг  той загуби от Даниъл Холц от САЩ с 11:15 и раздели 23-24-о място.

При кадетките в надпреварата се включиха 99 състезателки от 39 държави, като Ралица Гаджева се нареди 32-а, а Мина Георгиева е 78-а.

Ралица Гаджева излезе от групите с 2 победи и 4 загуби. В елиминациите възпитаничката на фехтовален клуб Младост надделя над Пракрити Шарма от Индия с 15:6 и над Хуне Руис Белатеги от Испания с 15:10. В срещата за място сред най-добрите 16 сабльорката отстъпи пред Жюстин Сосин от Франция с 4:15 и зае 32-о място в крайното класиране.

Утре Световното първенство продължава с отборните турнири на сабя при младежите и при девойките.

/ИК/

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 16:35 на 13.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация