site.btaДжесика Пегула се класира за полуфинал на турнира по тенис в Маями след успех в три сета над Ема Ръдукану

Джесика Пегула се класира за полуфинал на турнира по тенис в Маями след успех в три сета над Ема Ръдукану
Джесика Пегула се класира за полуфинал на турнира по тенис в Маями след успех в три сета над Ема Ръдукану
снимка: AP Photo/Eric Gay, File

Американката Джесика Пегула, която е номер 4 в схемата на женския тенис-турнир в Маями, вече е на полуфинал след победа над Ема Ръдукану с 6:4, 6:7 (3:7), 6:2.

Въпреки загубата, достигането на Ръдукану до осминафиналите в Маями е най-доброто ѝ представяне в турнира, откакто стана шампионка на Откритото първенство на САЩ през 2021-а година и това беше оценено от победителката в мнението й след края на срещата.

След като видя, че не може да отговори на първия сервис на Пегула, британката опита нова тактика във втората част и това й донесе успех в тези моменти. Тя потърси игра до мрежата, като се стараеше да праща съперничката си в трудни за отразяване на ударите зони. Но все пак по-високо котиращата се състезателка взе своето с по-стабилно представяне в третата част.

"Беше наистина трудно и Ема ми създаде много проблеми. Изиграх добър първи сет, малко се отпуснах във втория, върнах си го, поведох с 2:0 в тайбрека, но оттам нататък мачът се обърна. Тя започна да движи топката наистина добре, да сервира добре... понякога просто се случва, но аз просто исках да изляза в третия много силна, много бърза. Задачата, която си поставих, беше просто да я прескоча и да не държа третия сет твърде дълго, за да не се получи картината от тайбрека", обясни Пегула.

Нейна съперничка на полуфинала ще бъде изненадата на турнира Александра Еала – филипинка, която участва с "уайлд кард". Азиатката отстрани Ига Швьонтек по-рано през нощта с 6:2, 7:5.

Другата полуфинална двойка оформят Арина Сабаленка, която е водачка в основната схема, и Джазмин Паолини (Италия).

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:39 на 31.03.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация