site.btaЛюис Хамилтън призна, че се вълнува все повече преди дебюта си за Ферари в Австралия

Люис Хамилтън призна, че се вълнува все повече преди дебюта си за Ферари в Австралия
Люис Хамилтън призна, че се вълнува все повече преди дебюта си за Ферари в Австралия
снимка: AP Photo/Darko Bandic

Предстоящото първо състезание на Люис Хамилтън за Ферари през следващата седмица в Австралия му напомня как се е чувствал преди дебюта си във Формула 1 с тима на Макларън в Мелбърн през 2007 година, пише агенция "Ройтерс".

Седемкратният шампион Хамилтън - най-успешният пилот в надпреварата със 105 победи и 202 подиума, призна по време на събитие за партньорите на Ферари от Пума във вторник вечер, че вълнението му нараства.

"Зимата беше дълга, но също така и кратка. Наистина съм благодарен, че имахме добри тестове през миналата седмица", каза 40-годишният британец.

"Не мога да повярвам, че състезанието е следващата седмица. Ще започна да го осъзнавам с наближаването на уикенда. И съм развълнуван. Чувствам, че сме възможно най-добре подготвени, като се има предвид краткото време, което имах. Все още има какво да уча, но съм развълнуван да продължа. Обичам да се състезавам. Да бъда в Мелбърн много ще напомня на първото ми състезание там", коментира Люис Хамилтън.

Британецът направи зашеметяващ дебют като новобранец за тима на Макларън през 2007-а, когато завърши трети. Той си осигури място на подиума в първите си девет състезания, като спечели два пъти и завърши сезона на второ място след Кими Райконен от Ферари, а през следващата година печели първата си титла.

Люис Хамилтън заяви, че все още трябва да се ощипе, когато мисли за себе си като пилот на Ферари.

"Нямам думи да обясня колко съм развълнуван. Опитвам се просто да запазя спокойствие, но със сигурност пристигането в червено в Мелбърн ще бъде готино", добави той.

/КМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 14:52 на 06.03.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация