site.btaЯпонецът Рьою Кобаяши постигна двойна победа на Световната купа по ски скок пред родна публика в Сапоро

Японецът Рьою Кобаяши постигна двойна победа на Световната купа по ски скок пред родна публика в Сапоро
Японецът Рьою Кобаяши постигна двойна победа на Световната купа по ски скок пред родна публика в Сапоро
снимка: Kyodo News via AP

Фаворитът на домакините Рьою Кобаяши спечели и втория старт от Световната купа по ски скок на голямата шанца в японския зимен център Сапоро.

28-годишният японец, който триумфира и вчера, събра 278.4 точки, след като записа опити от 132.0 и 137 метра. За Кобаяши това е 34-а индивидуална победа в кариерата.

Норвежецът Мариус Линдвик се класира втори с 274.2 точки (136.0 и 131.0 метра), докато сънародникът му Йохан Андре Форфанг е трети с 268.7 точки (129.0 и 136.0).

Кобаяши, златен медалист на малка шанца и сребърен на голяма от Зимните олимпийски игри в Пекин 2022, нямаше по-предно класиране от от пето място този сезон преди победата в събота.

Двукратният носител на Големия Кристален глобус изглежда е възвърнал формата си, а Сапоро е домакин на последния кръг от Световната купа преди Световното първенство в Трондхайм (Норвегия), което започва на 26 февруари.

Австриецът Даниел Чофених е лидер в генералното класиране за сезона с 1606 точки.  Днес той остана четвърти с 262.1 точки. След него са Ян Хьорл с 1423, Крафт с 1027 точки и други. 

Българинът Владимир Зографски не участва в състезанието. Той заема 30-а позиция в подреждането със 110 точки.

/ИК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:05 на 22.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация