Община Сливен – Прессъобщение

site.btaОбщина Сливен: Зарязване на лозята и награди за най-добро вино имаше в село Глушник

Община Сливен: Зарязване на лозята и награди за най-добро вино имаше в село Глушник
Община Сливен: Зарязване на лозята и награди за най-добро вино имаше в село Глушник
Снимка: Община Сливен

Традиционното зарязване на лозята и връчване на наградите от конкурс за най-добро вино се проведоха в село Глушник на днешния Трифон Зарезан. Кметът на селото Димитър Петков посрещна гостите и заедно с тях извърши зарязването на лозята. Кметът на Сливен Стефан Радев и Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Арсений бяха част от присъстващите на тържеството. 

“Районът на село Глушник един от центровете на лозарството в сливенска община. Пожелавам на производителите хубава реколта, да получат добри цени за продукцията си, за която полагат тежък труд”, каза кметът. 

Митрополит Арсений и свещеници от сливенска епархия отслужиха водосвет за благословение на лозята. Владиката поръси лозовите масиви със светена вода . Той също поздрави производителите от региона. 

"Желая на всички лозари и винари, които полагат честен и почтен труд, благословение, преизобилна и благодатна реколта, както и много здраве”, каза владиката. 

По-късно гостите участваха във връчването на наградите от конкурс за най-добро вино на производители от района на Глушник. В него са участвали 13 души с 11 бели и 8 червени вина. Бяха връчени по три награди в двете категории.
Ето имената на победителите: 


Червено вино

1. Калоян Здравков

2. Димитър Петков 

3. Стефан Дамянов 

Бяло вино

1.Димитър Петков

2. Христо Василев

3. Димитър Вълев

/АЧМ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 11:03 на 22.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация