site.btaРедакторката на "Вог" Ана Уинтур беше удостоена с Орден на честта от крал Чарлз Трети

Редакторката на "Вог" Ана Уинтур беше удостоена с Орден на честта от крал Чарлз Трети
Редакторката на "Вог" Ана Уинтур беше удостоена с Орден на честта от крал Чарлз Трети
Снимка: АП/PA via AP

Дългогодишната главна редакторка на сп. "Вог" (Vogue) Ана Уинтур беше удостоена с Орден на честта от крал Чарлз Трети на церемония в Бъкингамския дворец, предаде Пи Ей мидиа/ДПА. 

Като Кавалер на честта модната журналистка се присъединява към известни личности като актьорите Джуди Денч, Маги Смит и Иън Маккелън, певеца Елтън Джон, бившия "бийтъл" Пол Маккартни, художника Дейвид Хокни, писателите Салман Рушди, Иън Макюън и Дж. К. Роулинг, оперната певица Кири Те Канава, естествоизпитателя Дейвид Атънбъро и други. 

За да получи отличието си за заслуги към модата от крал Чарлз Трети, 75-годишната Ана Уинтур, която е главна редакторка на влиятелното списание "Вог" от 1988 г., свали характерните си слънчеви очила. 

Уинтур получи поздравления от кралското семейство на страницата му в социалната мрежа Екс. 

"Прекрасно беше да се върна в Бъкингамския дворец. Бях напълно изненадана и поразена, че ми беше оказана тази чест. Последния път, когато бях тук, кралицата ми връчи медал и двете бяхме единодушни, че сме вършили работата си много дълго време, а тази сутрин Негово Величество ме попита дали това означава, че ще спра да работя, и аз твърдо казах "не", каза Ана Уинтур след церемонията. 

Сред личностите, включени в новогодишния списък с почести на Великобритания, бяха актрисата Кери Мълиган и писателят Казуо Ишигуро.

/ХК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:42 на 06.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация