site.btaДопинг случаите на Синер и Швьонтек са лоши за тениса, смята Борис Бекер

Допинг случаите на Синер и Швьонтек са лоши за тениса, смята Борис Бекер
Допинг случаите на Синер и Швьонтек са лоши за тениса, смята Борис Бекер
Снимка: AP Photo/Frank Franklin II, File

Германската тенис легенда Борис Бекер заяви, че имиджът на тениса е засегнат от положителните допинг тестове на топ състезателите Ига Шьонтек и Яник Синер, предаде ДПА.

"Дали това е лошо за тениса? Да", каза Бекер на въпрос на "Евроспорт" преди старта на Откритото първенство на Австралия в неделя. "Трябва да се намери решение това да не повтаря повече. Ако двама от най-добрите професионалисти в нашия спорт са замесени, това вреди", смята германецът.

Синер ще защитава титлата си в Мелбърн, а Швьонтек е сред фаворитките при жените.

Бекер не пожела да коментира самите случаи. Синер даде два пъти положителен тест за ниски нива на клостебол, който може да помага при трупането на мускулна маса. Италианецът се защити, като каза, че веществото е попаднало в тялото му при масаж на физиотерапевта му, който е използват препарат да третира порязване на ръката си. От Антидопинговата агенция (УАДА) обжалват случая пред Арбитражния спортен съд и искат наказание от година или две.

Полякинята Швьонтек изтърпя едномесечно наказание през ноември за позитивен тест за триметазидин. Тя оправда това с използване на медикамент.

Случаят със Синер стана известен едва пет месеца по-късно, а този на Швьонтек бе съобщен три месеца след това. Имаше критики от страна на австралиеца Ник Кирьос, бившия световен номер 1 Новак Джокович и румънката Симона Халеп, която също изтърпя наказание за употреба на допинг. 

 

/ХБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:46 на 09.01.2025 Новините от днес

Апелативна прокуратура – София: Предстои произнасянето на съда по искането на Окръжна прокуратура – Кюстендил за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо собственика на конете, участвали в пътен инцидент със загинало 18-годишно момиче

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация