site.btaАлберт Попов с първо влизане в топ 10 за сезона, норвежец спечели слалома в Алта Бадия

Алберт Попов с първо влизане в топ 10 за сезона, норвежец спечели слалома в Алта Бадия
Алберт Попов с първо влизане в топ 10 за сезона, норвежец спечели слалома в Алта Бадия
AP Photo/Alessandro Trovati

Алберт Попов завърши на десето място в слалома в италианския курорт Алда Бадия от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Българинът бе 19-и след първия манш, но с много силно каране даде трето време във втория и успя да намери в топ 10 в крайното подреждане с общо време 1:47.77 минута. 

Това е най-доброто класиране на Попов за сезона и общо осмо влизане сред първите десет за Световната купа в кариерата му. 

Победител в надпреварата стана норвежецът Тимон Хауган с време 1:45.40 минута. Хауган поведе след първия манш и със стабилно представяне във втория успя да финишира първи с 1.13 секунда пред втория Лоик Маяр от Франция. Това е трета победа в кариерата на норвежеца.

Меяр бе осми след първия манш, но успя да се придвижи напред и да намери място на подиума за трети път този сезон.

Общо трима норвежци завършиха сред първите четири на слалома в Алта Бадия. Освен Тимон Хауган, Атле Ли Макграт остана трети на 1.26 секунда след победителя, а Хенрик Кристоферсен е четвърти на 1.31 секунда след Хауган.

В генералното класиране за Световната купа начело е Марко Одермат от Швейцария с 540 точки, следван от Кристоферсен с 469 точки, Макграт 383 и др.  Алберт Попов е на 51-о място с 52 точки.

В класирането на дисциплината слалом водач е Кристоферсен с 270 пред Меяр с 245 точки. Попов е на 15-о място с 52 точки.

/МД/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:29 на 23.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация