site.btaСъс 167 процента са се увеличили поръчките на паста от ресторантите у нас за тази година, показва проучване

Със 167 процента са се увеличили поръчките на паста от ресторантите у нас за тази година, показва проучване
Със 167 процента са се увеличили поръчките на паста от ресторантите у нас за тази година, показва проучване
Снимка: "Глово", архив

Със 167 процента са се увеличили поръчките на паста от ресторантите в България през 2024 г. спрямо предходните 12 месеца, показват данни на "Глово" (Glovo) за потреблението през годината, информират от компанията. Според данните интересът към традиционната кухня е нараснал с 87 процента, а доставките на рибни ястия са се увеличили с 56 процента.

Данните показват, че през тази година българите са поръчвали много повече храна от ресторанти. Тенденцията за предпочитаните кухни се запазва и фаворити у нас остават американските, италианските и азиатските ястия. Най-често поръчвани са бургери, пици и салати.

Проучването отчита, че доставките от супермаркети също са нараснали- с 48 процента през 2024 г. В категорията за хранителни стоки най-много се търсят банани, вода и хляб.

Според данните потребител на платформата е похарчил 2600 лева за единична поръчка от супермаркет в София, като от "Глово" посочват, че това показва промяна в навиците за пазаруване и тенденцията потребителите все по-често да разчитат на доставки за основните продукти от ежедневните си нужди.

Потребител в София е шампион на платформата с реализираните 1278 поръчки за 2024 г., което прави средно по над 105 поръчки на месец, а куриер от Велико Търново е разнесъл над 10 000 доставки за 12 месеца, отчита още статистиката на компанията.

От данните става известно също, че събота е най-интензивният ден за поръчки, като пиковият час обикновено е вечер, около 19:00 ч.

Пет пъти са се увеличили доставките от зоомагазини за последните 12 месеца, а поръчките на цветя са скочили със 70 процента, показват още данните.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:58 на 21.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация