site.btaКонкурс и изложба на тема „Новогодишна композиция“ се състояха в Болградската гимназия

Конкурс и изложба на тема „Новогодишна композиция“ се състояха в Болградската гимназия
Конкурс и изложба на тема „Новогодишна композиция“ се състояха в Болградската гимназия
Снимка: Лилия Сакали

Всеукраинският конкурс „Новогодишна композиция“ се състоя в Болградската гимназия „Г. С. Раковски“, като участие взеха ученици от 1. до 11. клас. Това съобщи специално за рубриката „БГ Свят“ на БТА заместник-директорът по възпитателната работа в училището Лилия Сакали.

„Целта на тези конкурси е да формират у учениците и възпитаниците грижливо отношение към природата, да ангажират младото поколение с процеса на създаване на изделия от народното изкуство, да стимулират развитието на творческото търсене и художествения вкус при изпълнението на творби и композиции, които създават и отразяват новогодишна и коледна флористика“, обясни Лилия Сакали.

Конкурсът бе организиран в следните номинации: „Стилизиранa елха“, „Новогодишен букет“, „Новогодишна композиция“, „Новогодишен венец“, „Сюжетна композиция“, „Новогодишна картина или колаж“, „Новогодишен подарък“.

„Избрахме седем творби, всички в един снежнобял стил, които ще представим на районната изложба. Творбите ще бъдат оформени в единен стил, а участието в районния етап ще се състои в понеделник, 25 ноември. Всяка от избраните творби е победител в съответната номинация“, добави заместник-директорът.

Тя отбеляза, че творбите на учениците показват не само талант, но и усет към детайла. „Всеки детайл в техните произведения отразява старание и въображение. Това е истинско доказателство за креативността на нашите ученици“, сподели заместник-директорът.

„От всички творби на нашите ученици подготвихме изложба, която беше разположена в коридора на гимназията. Всички представени творби са невероятно красиви и създават истинско новогодишно настроение“, добави още тя.

/ЙК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:05 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация