site.btaГлавният редактор на британското издание „Вог“ се притеснява от завръщането на модели, които са много слаби

Главният редактор на британското издание „Вог“ се притеснява от завръщането на модели, които са много слаби
Главният редактор на британското издание „Вог“ се притеснява от завръщането на модели, които са много слаби
Главният редактор на британското издание Чиома Нади. Снимка: AP/Evan Agostini/Invision

Главният редактор на британското издания на списание „Вог“ Чиома Нади каза в интервю за Би Би Си, че е „много притеснена“ от завръщането на моделите, които са прекалено слаби, предаде АФП.

„Намираме се в момент, в който слабата фигура отново се връща на мода. Това се представя като тенденция, но ние не искаме това да е така“, каза тя. „Всички трябва да сме разтревожени. Аз съм много притеснена, както и много мои колеги“, допълни Чиома Нади, която пое поста главен редактор на британското издание на списание „Вог“ през октомври 2023 г.

Според нея в момента много известни личности пият оземпик, което е медикамент против диабет, помагащ и за намаляване на телесното тегло. Затова сега тенденцията се връща към по-слабите модели.

„Мисля, че има културна промяна в начина, по който мислим за телата си и се отнасяме към тях“, каза Нади, като увери, че списанието ѝ се стреми да показва модели от всякакви размери.

Във Великобритания тенденцията на изключително слаби фигури дълго време доминираше и беше олицетворявана от супермодела Кейт Мос през 90-те и началото на 2000-те години.

Въпреки усилията на някои марки да привлекат модели от всякакви размери за участие в седмиците на модата, 44-годишната Чиома Ннади смята, че няма достатъчно разнообразие от фигури и че някои модели са твърде слаби. „Това не е нещо, което ние, като списание, можем да променим сами. Нуждаем се от подкрепата на дизайнерите, но те все още създават дрехи за много слаби модели“, добави тя.

/РБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:25 на 14.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация