site.btaКоличеството вода в язовир "Студена" е достатъчно и няма опасност за преминаване към режим на водата, съобщиха от Областна администрация Перник

Количеството вода в язовир "Студена" е достатъчно и няма опасност за преминаване към режим на водата, съобщиха от Областна администрация Перник
Количеството вода в язовир "Студена" е достатъчно и няма опасност за преминаване към режим на водата, съобщиха от Областна администрация Перник
Язовир "Студена". Снимка: Кореспондент на БТА в Перник Милен Миланов/архив

Количеството вода в язовир "Студена" е достатъчно и няма опасност за преминаване към режим на водата, съобщиха за БТА от Областна администрация Перник.  

Към 6 ноември т.г. наличният обем на водоема е 16 318 000 кубични метра при капацитет от 25 200 000 кубични метра.

Другият питеен язовир на територията на област Перник е „Красава“ 2, който служи за питейно водоснабдяване основно на Брезник и няколко населени места от общината. Към момента обема му е 950 295 кубични метра при капацитет от 2 195 000 кубични метра.

Припомняме, че във връзка с намаления му обем директорът на общинско дружество "Водоснабдяване" ЕООД Брезник инж. Даниела Костадинова предложи да се пристъпи към временно налагане на нощен воден режим за град Брезник и напълно спиране на водата за селата, имащи алтернативни водоизточници. До този момент такъв все още не е въведен.

От Областната администрация уточниха още, че към този момент в осем населените места от региона има въведено режимно водоподаване. Това са селата Расник, Радуй, Велковци, Режанци, Брезнишки извор, Бегуновци, Непразненци, Ярославци и Жабляно.

/ВД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:28 на 07.11.2024 Новините от днес

След решение на ВКС за причиняването на катастрофа в района на екопътека до гр. Калофер, при която загива 17-годишната Мария К., на Стефан Герганов е наложено наказанието „лишаване от свобода“ за 2 г. и 8 м., отложено за 5 г., а на Марио Герганов – „лишаване от свобода“ за 2 г., отложено за срок от 3 г.

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация