site.btaСпортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел: "Ще преминем през трудния период заедно"

Спортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел: "Ще преминем през трудния период заедно"
Спортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел: "Ще преминем през трудния период заедно"
снимка: Martin Meissner /AP Photo

Отпадането от турнира за Купата на Германия след загуба във втория кръг от Волфсбург след продължения потвърди проблемите на Борусия Дортмунд. Поражението бе трето за тима за последните седем дни, но спортният директор Себастиан Кел вярва, че отборът ще премине през трудния период.

"Атмосферата в съблекалнята беше най-вече раздразнение, много тиха. В крайна сметка бяхме елиминирани и това е много горчиво", коментира Кел, цитиран от агенция "Ройтерс".

Последният неуспех засили още повече натиска върху вече изпадналия в затруднения старши треньор Нури Шахин през първия му сезон начело. Себастиан Кел обаче каза, че не е имало дискусии относно бъдещето на треньора.

В защита на Шахин Борусия Дортмунд отчита бързо нарастващия списък с контузени през последните дни, който включва защитниците Никлас Зюле, Юлиан Риерсон и Валдемар Антон, както и крилото Карим Адейеми и атакуващия полузащитник Джовани Рейна.

"Ясно е, че не сме доволни от цялостната ситуация с нашите резултати, но трябва да се държим заедно и да работим здраво. Изоставаме в целите си, но ще преминем през това заедно. Това е ситуация, с която Борусия се е справял успешно в миналото", добави Кел.

Отборът от Дортмунд, който приема втория РБ Лайпциг в събота, изпитва затруднения и в Бундеслигата, след като не успя да спечели нито един от мачовете си като гост.

"Съставът е сравнително къс поради неприятната ситуация с контузиите. Все пак ще се опитаме да спечелим в събота", увери Себастиан Кел.

/КМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:17 на 31.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация