site.btaБен Шелтън отстрани Артур Филс и се класира за мача за титлата на турнира по тенис в Базел

Бен Шелтън отстрани Артур Филс и се класира за мача за титлата на турнира по тенис в Базел
Бен Шелтън отстрани Артур Филс и се класира за мача за титлата на турнира по тенис в Базел
Photo: Georgios Kefalas/Keystone via AP

Бен Шелтън се класира за финала на турнира по тенис на твърда настилка в Базел (Швейцария) с награден фонд от 2,4 милиона евро. Американецът, който е номер 6 в схемата, победи с 6:3, 7:6 (9) Артур Филс за 77 минути.

В осмия гейм на първия сет французинът допусна пробив, след което 22-годишният Шелтън сервира успешно и поведе в мача.

Във втората част играта беше изключително равностойна, но американският тенисист успя да спечели драматично 11:9 в тайбрека.

"Изпълнявах наистина добър начален удар. Знам на какво е способен Артур и не трябваше да му давам възможности да направи чисти завършвания на разиграванията. Той също сервира наистина силно. Възползвах се добре от някои възможности в този мач от най-високо ниво", заяви американецът, който не допусна нито една точка за пробив в целия двубой.

Шелтън, който ще опита да спечели третата си титла от турнирите на АТП, ще се изправи срещу Джовани Мпечи Перикар. Френският представител отстрани финалиста от 2022 година и четвърти поставен в схемата Холгер Рууне след 7:6 (6), 6:4.  

Намиращият се на 50-то място в световната ранглиста Перикар спечели тайбрека на първия сет, след което направи решителен пробив за 6:4 в десетия гейм на втората част и приключи двубоя за 80 минути.

21-годишният французин ще направи опит да триумфира с втори шампионски трофей от турнирите на АТП.

/МД/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:20 на 28.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация