site.btaИспанецът Джон Паскуа Ибарола се включи в обучението на треньори от УЕФА "А" лиценз - вратари, организирано от Българския футболен съюз

Испанецът Джон Паскуа Ибарола се включи в обучението на треньори от УЕФА "А" лиценз - вратари, организирано от Българския футболен съюз
Испанецът Джон Паскуа Ибарола се включи в обучението на треньори от УЕФА "А" лиценз - вратари, организирано от Българския футболен съюз
Именитият испански вратар и треньор Джон Паскуа Ибарола участва в обучението на треньори от УЕФА "А" лиценз – вратари по покана на българската треньорска школа по футбол към Българския футболен съюз / снимка: БФС

Именитият испански вратар и треньор Джон Паскуа Ибарола участва в обучението на треньори от УЕФА "А" лиценз – вратари по покана на българската треньорска школа по футбол към Българския футболен съюз.

То се проведе в периода 21-23 октомври на базата на Национална спортна академия „Васил Левски“, като визитата на Ибарола бе свързана с професионалната му футболна кариера и в качеството му на бивш вратар на Алавес, Реал Сарагоса и други отбори от Испания, както и с неговата треньорска дейност в редица европейски грандове като Барселона, Олимпик Марсилия, Атлетик Билбао и др.

Джон Паскуа Ибарола се включи както в теоретичните панели, така и в практическите сесии на курсистите, а фокусът в лекциите бе поставен въху философията и визията на треньорската професия. Испанският специалист успя да насърчи бъдещите треньори на вратари, като дискутираните иновативни подходи в подготовката бяха приложени на практика в организираните занимания на терен.

„Впечатлен съм от условията, в които се проведе обучението. От спортната инфраструктура и залите за анализ. Искам да благодаря на ръководството на българската треньорска школа по футбол в лицето на доц. Емил Атанасов и ръководителя на курса гл.ас. Даниел Димов за възможността да бъда част от лекторския екип“, сподели Ибарола след обучението.

/ГК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:09 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация