site.btaЛандо Норис спечели квалификацията преди Гран при на Сингапур от Формула 1

Ландо Норис спечели квалификацията преди Гран при на Сингапур от Формула 1
Ландо Норис спечели квалификацията преди Гран при на Сингапур от Формула 1
Ландо Норис / Снимка: AP Photo/Vincent Thian

Ландо Норис (Великобритания, Макларън) спечели квалификацията за място в Гран при на Сингапур от Формула 1, завършвайки пред световния шампион Макс Ферстапен (Нидерландия, Ред Бул) и седемкратния първенец Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес).

Норис записа най-добрата обиколка в рамките на 1:29.525 минути, а Ферстапен направи най-добрия си тур за 1:29.728. До Люис Хамилтън ще стартира неговият съотборник Джордж Ръсъл (Великобритания, Мерцедес). Пети се нареди Оскар Пиастри (Австралия, Макларън).

Победителят от миналата година Карлос Сайнс (Испания, Ферари), катастрофира в стената и това наложи развяването на червен флаг. Той се измъкна без наранявания от инцидента, но ще започне състезанието десети.

Резултати от квалификацията за Гран при на Сингапур:
1. Ландо Норис (Великобритания, Макларън) - 1:29.525 минути
2. Макс Ферстапен (Нидерландия, Ред Бул) - 1:29.728
3. Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес) - 1:29.841
4. Джордж Ръсъл (Великобритания, Мерцедес) - 1:29.867
5. Оскар Пиастри (Австралия, Макларън) - 1:29.953
6. Нико Хюлкенберг (Германия, Ферари) - 1:30.115
7. Фернандо Алонсо (Испания, Астън Мартин) - 1:30.214
8. Юки Цунода (Япония, РБ Хонда) - 1:30.354
9. Шарл Льоклер (Монако, Ферари)
10. Карлос Сайнс (Испания, Ферари)
11. Александър Албън (Тайланд, Уилямс)
12. Франко Колапинто (Аржентина, Уилямс)
13. Серхио Перес (Мексико, Ферари)
14. Кевин Магнусен (Дания, Хаас)
15. Естебан Окон (Франция, Алпин)
16. Даниел Рикардо (Австралия, РБ Хонда) 
17. Ланс Строл (Канада, Астън Мартин)
18. Пиер Гасли (Франция, Алпин)
19. Валтери Ботас (Финландия, Кик Заубер)
20. Чжоу Гуанюй (Китай, Кик Заубер)

/АВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:17 на 27.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация