site.btaПрогноза за времето

Прогноза за времето
Прогноза за времето
БТА, Шкорпиловци (13 август 2023) В курортен комплекс "Шкорпиловци" туристи почиват на брега на Черно море. Снимка: Владимир Шоков/БТА (ПК)

През нощта временни увеличения на облачността ще има над северозападните райони. Над останалата част от страната ще бъде ясно, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над западните и централни части от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, а в източните райони, където и през втората половина от деня ще остане слънчево, умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за София - около 34°. Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала. 
 
Над планините ще има купеста облачност, по-значителна около и след обяд. След обяд над масивите в западната и централна част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще бъде от север-североизток: в по-ниските планински части - слаб, а по високите била и върхове - по-често умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 22°. 
  
През почивните дни времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, на отделни места, главно в планинските райони, в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, по Черноморието - умерен от изток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, по-ниски по морския бряг. (НИМХ)

/РН/

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:36 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация