site.btaЗавишение на фини прахови частици засече РИОСВ след пожара в Цалапица, РЗИ излезе с препоръки

Завишение на фини прахови частици засече РИОСВ след пожара в Цалапица, РЗИ излезе с препоръки
Завишение на фини прахови частици засече РИОСВ след пожара в Цалапица, РЗИ излезе с препоръки
Снимка: Областна администрация - Пловдив

Завишение на фини прахови частици отчитат последните данни на мобилните станции на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-Пловдив, разположени в Стамболийски и Пловдив, съобщи областният управител на град Пловдив проф. Христина Янчева след разговор с директора на инспекцията Ивайло Йотков.

Завишението на стойностите е вследствие от пожара на сметището в село Цалапица, който избухна миналата вечер. От РИОСВ - Пловдив уточниха, че останалите показатели са в норма.

„Препоръчва се затваряне на прозорците, а по-чувствителните хора, бременните, сърдечно болните и малките деца да останат в затворени пространства. Останалите граждани да излизат навън с маски“, допълни областният управител след разговор с директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ)-Пловдив д-р Аргир Аргиров.

Гасенето на пожара на сметището продължава и в момента. Той е ограничен и по информация на главен инспектор Димитър Бришимов, началник сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност" в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН)-Пловдив днес се очаква пламъците да бъдат потушени. На терен работи тежка техника, която започва запръстяване.

БТА припомня, че около 17:30 часа вчера на територията на Регионалното депо за неопасни отпадъци до село Цалапица, община "Родопи", възникна пожар. Пламъците обхванаха площ от около 15-16 декара. На помощ беше извикана земеделска техника, с която да бъде разорано около сметището, за да не се пренесе пожарът върху сухи треви по полето. Вследствие на пожара имаше силно димоотделяне.

 

 

 

/БИ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:53 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация