site.btaД-р Лозана Василева е назначена за заместник-министър на земеделието и храните

Д-р Лозана Василева е назначена за заместник-министър на земеделието и храните
Д-р Лозана Василева е назначена за заместник-министър на земеделието и храните
Сградата на Министерството на земеделието и храните, Снимка: БТА, архив

Със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на земеделието и храните е назначена д-р Лозана Василева, считано от 5 август. Това съобщиха от пресслужбата на кабинета. Нейната кандидатура е по предложение на служебния министър на земеделието и храните Георги Тахов.

Лозана Василева е доктор по аграрна икономика. Придобива научната си степен в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Има и специализация по биоземеделие в Университета Южна Бохемия в Чехия.

От 13 юли 2023 г. до момента д-р Лозана Василева е заместник изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“. От май 2017 г. до май 2021 г. д-р Лозана Василева е заместник-министър на земеделието с делегирани ресори Програма за развитие на селските райони, Програма за морско дело и рибарство и Национална лозаро-винарска програма. Отговаря за ДФЗ и за Националната служба за съвети в земеделието. През август 2014 г. д-р Лозана Василева е назначена за изпълнителен директор на ДФЗ, а през ноември същата година става заместник изпълнителен директор на институцията. От 2003 г. до 2004 г. работи като старши експерт по агростатистика в Областна дирекция „Земеделие и гори”, гр. Пазарджик. От 2009 г. оглавява Областната дирекция на ДФЗ, гр. Пазарджик.

БТА припомня, че по-рано днес от пресцентъра на Министерския съвет съобщиха, че със заповед на служебния министър-председател Димитър Главчев от длъжността заместник-министър на земеделието и храните е освободена Таня Георгиева, считано от 5 август. В молбата на Георгиева като причина за напускането са посочени лични мотиви.

/РН/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:41 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация