site.btaПредставяне на новите функционалности при кандидатстване по интервенция "Преструктуриране и конверсия на лозя" ще се проведе онлайн на 15 юли

Представяне на новите функционалности при кандидатстване по интервенция "Преструктуриране и конверсия на лозя" ще се проведе онлайн на 15 юли
Представяне на новите функционалности при кандидатстване по интервенция "Преструктуриране и конверсия на лозя" ще се проведе онлайн на 15 юли
Снимка: Ивона Величкова/БТА, архив

Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) ще направи онлайн представяне на новите функционалности при кандидатстване по интервенция "Преструктуриране и конверсия на лозя", свързани с геопространственото заявяване на имоти за подпомагане по интервенцията. То ще се проведе на 15 юли от 10:00 часа, съобщиха от Фонда.

Заинтересованите заявители могат да направят предварителна регистрация за участие в представянето.

От ДФЗ припомня, че съгласно Заповед на министъра на земеделието и храните, приемът по интервенцията беше удължен до 19 юли 2024 г.  

Кандидатите по интервенциите в лозаро-винарския сектор подават документи за финансова подкрепа единствено чрез Системата за електрони услуги (СЕУ) с квалифициран електронен подпис (КЕП).

БТА припомня, че по време на 10-ото издание на фестивала "Дефиле Вино и гурме 2024", което се проведе през май в Пловдив, заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев посочи, че близо 200 млн. лева е бюджетът за инвестиции в лозаро-винарския сектор, заложени в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони (СПРЗСР) 2023-2027 г. Средствата са за четирите години - от настоящата до 2027 г. включително.

Стратев допълни, че през месеците юни и юли, ще се проведат допълнителни приеми за над 13 млн. лева по три интервенции - "Инвестиции в лозаро-винарския сектор", "Инвестиции в екологични съоръжения" и "Преструктуриране и конверсия на лозя". Допълнителните приеми са само за проекти с авансови плащания за финансовата 2024 г.

/СЛС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:03 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация