site.btaКандидат-студентите могат да проверяват резултатите си от първото класиране в ХТМУ, а от утре започва записването на приетите

Кандидат-студентите могат да проверяват резултатите си от първото класиране в ХТМУ, а от утре започва записването на приетите
Кандидат-студентите могат да проверяват резултатите си от първото класиране в ХТМУ, а от утре започва записването на приетите
Кандидат-студентите могат да проверяват резултатите си от първото си класиране в ХТМУ. Илюстрация: ХТМУ

Кандидат-студентите в Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ)  вече може да проверяват резултатите си от първото класиране в онлайн профила си, съобщават от висшето училище. 

От 10 до 19 юли е записването след първото класиране на място в университета, в София, на бул. "Св. Климент Охридски" 8, всеки делничен ден от 8:30 до 15:30 ч.

От ХТМУ съобщават кои са необходимите документи за записване за първокурсниците. Това са документи за записване на новоприетите студенти (по образец), които се получават в университета; диплома - оригинал за средно образование; удостоверение за завършен първи гимназиален етап; три снимки - формат 3,5 на 4,5 сантиметра; медицинско удостоверение от личен лекар; декларация за здравно осигуряване (по образец); документ за завършено друго висше образование (ако е приложимо) и документ за платена семестриална такса (на ПОС терминал в ХТМУ или по банков път).

Както писа БТА, Химикотехнологичният и металургичен университет отбеляза на 29 март 2023 г. своята 70-годишнина. Президентът Румен Радев участва тогава в празника на университета и за 20-годишнината на Националния научноизследователски център "Българско водородно общество" в София.

През 2021 г. Химикотехнологичният и металургичен университет получи статут на изследователски университет за следващите четири години. Списъкът беше одобрен тогава от Министерския съвет и беше съобщено, че от 2022 г. ще се актуализира до 1 ноември всяка година.

 
 
 

/АКМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:51 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация