site.btaСамо една работа е анулирана на днешния кандидатстудентски изпит по химия и биология в МУ-Пловдив

Само една работа е анулирана на днешния кандидатстудентски изпит по химия и биология в МУ-Пловдив
Само една работа е анулирана на днешния кандидатстудентски изпит по химия и биология в МУ-Пловдив
Снимка: Медиицински университет - Пловдив

По вариант 1 писаха кандидат-студентите на днешния изпит по биология и химия в Медицински университет – Пловдив, съобщиха от МУ - Пловдив. Той бе изтеглен точно в 8:30 часа от Севинч Керим Кеязим в първа аудитория на Аудиторния комплекс в присъствието на ректора проф. д-р Ангел Учиков. Името на кандидат-студентката бе определено на лотариен принцип измежду разпределените в залата от заместник-ректора по учебната дейност проф. д-р Веселина Горанова.

Една работа е била анулирана, тъй като кандидатът е писал с молив, което квесторите установяват при предаване на теста. Регламентът изисква всички да пишат с химикалка със син цвят.

„Благодаря Ви, че избрахте да кандидатствате в най-добрия Медицински университет. Знам, че мнозина се готвят от две години за днешния изпит. Убеден съм, че ще се представите по най-добрия начин. Желая Ви късмет“, обърна се ректорът към присъстващите.

Изпитът по биология и химия е за магистърските специалности „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“. Той бе с продължителност 4 часа. На него се явиха 1206 кандидати от подалите документи общо 1243. 

Изтегленият вариант бе транспортиран с охрана до всички корпуси, в които се проведе изпитът.

„Кандидат-студенти, явили се в учебните корпуси, в които са били разпределени, след изтегляне на изпитния вариант, не са били допуснати“, каза зам.-ректорът проф. д-р Веселина Горанова и уточни, че в служебните бележки са били посочени залата и часът, в който кандидатите трябва да заемат местата си.

Първото класиране ще бъде обявено на 10 юли, а записването на приетите ще бъде от 11 до 13 юли.

/РБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:34 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация