site.btaКачеството на хранителните продукти, предлагани в България, ще бъде обсъдено на форум в София днес

Качеството на хранителните продукти, предлагани в България, ще бъде обсъдено на форум в София днес
Качеството на хранителните продукти, предлагани в България, ще бъде обсъдено на форум в София днес
Снимка: Владимир Шоков/БТА, архив

Съюзът по хранителна промишленост при Федерацията на научно-техническите съюзи в България за шестнадесети пореден път организира национален бизнес форум "Храните - вкус, качество или реалност", съобщиха организаторите на кръглата маса, която ще започне от 10:00 ч. днес в Дома на науката и техниката в София.

Целта на форума е да бъдат дискутирани актуалните проблеми в областта на качеството на храните от гледна точка на производители, пререботватели, търговци и потребители, както и на контролните и сертифициращи органи в страната. Обект на дискусията ще бъде и взаимодействието между отделните звена в хранителната верига с компетентните власти, ролята на държавните институции за стимулиране на производството на български храни и напитки, за защитата на добросъвестните производители и борбата с нелегалните производители и вносители на храни и напитки. Ще бъдат обсъдени и законодателството и новите наредби, свързани с изискванията към опаковките на храни.

В кръглата маса ще участват експерти от ресорните министерства и държавни ведомства, специалисти от научни институти, браншови организации, ръководители на големи фирми, потребителски и работодателски организации, депутати и представители на медиите.

Участниците във форума ще обсъдят общата визия и какво е необходимо за решаване на реалните проблеми по отношение качеството на храните, предлагани на българския пазар. Всички мнения и предложения от форума ще бъдат обобщени и изпратени до ведомствата, които имат отношение към проблема.

/ВЙ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 21:06 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация