site.btaКарстен Вархолм триумфира на 400 метра с препятствия на Европейското първенство по лека атлетика

Карстен Вархолм триумфира на 400 метра с препятствия на Европейското първенство по лека атлетика
Карстен Вархолм триумфира на 400 метра с препятствия на Европейското първенство по лека атлетика
снимка: AP/Gregorio Borgia

Карстен Вархолм от Норвегия спечели титлата на 400 метра с препятствия на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Фаворитът нямаше проблеми във финала и финишира за 46.98 секунди с рекорд на шампионатите.

28-годишният олимпийскии и трикратен световен шампион се поздрави с трета европейска титла, след като остави зад себе си представителя на домакините Алесандро Сибилио. Италианецът завърши за 47.50 секунди с национален рекорд. Трети се нареди Карл Бенгстрьом. Шведът също постави най-добро постижение на своята родина - 47.94 секунди.

На 400 метра с препятствия при жените шампионка стана Фемке Бол. Нидерландката спря хронометрите на 52.49 секунди с нов рекорд на първенствата.

24-годишната Бол е световна шампионка в тази дисциплина, както и бронзова медалистка от олимпийските игри в Токио 2020.

Французойката Луиз Маравал завърши на втора позиция с най-добро лично постижение от 54.23 секунди. Трета се нареди Кателийн Пеетерс от Нидерландия.

В тройния скок титлата беше спечелена от Джордан Алехандро Диас Фортун. Испанецът направи най-добър опит от 18.18 метра, което е рекорд на шампионатите. Сребърният медал остана за португалеца Педро Пичардо, който е олимпийски и световен шампион. Той скочи 18.04 метра с нов национален рекорд.

Трети в дисциплината e французинът Томас Гогуа. 

/ГК/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:35 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация