site.btaАрина Сабаленка продължи победния си ход на "Ролан Гарос" и вече е на четвъртфинал

Арина Сабаленка продължи победния си ход на "Ролан Гарос" и вече е на четвъртфинал
Арина Сабаленка продължи победния си ход на "Ролан Гарос" и вече е на четвъртфинал
Снимка: AP Photo/Jean-Francois Badias

Световната номер 2 в женския тенис Арина Сабаленка от Беларус продължи серията си на Откритото първенство на Франция, като се наложи без проблем над американката Ева Наваро с 6:2, 6:3 за час и 10 минути игра.

Така състезателката от Беларус се класира за четвъртфиналите на втория турнир от Големия шлем за годината, където чака победителката от двубоя между французойката Варвара Грачева и рускинята Мира Андреева.

Сабаленка започна безпощадно мача, като поведе набързо с 4:0 след два пробива. Наваро успя да вземе следващите си две подавания, но съперничката й затвори първата част при първата си възможност на свой сервис.

Сабаленка продължи доминацията си и във втория сет, като проби Наваро за 2:1, а след това затвърди преднината на свое подаване. Белорускинята затвори мача с нов пробив за 6:3.

Арина Сабаленка направи 7 аса в мача, спечели 85 процента от точките на първи сервис и 60% на втори. Тя направи и 376 печеливши удара срещу едва 15 на Ева Наваро.

"Бях готов да се боря за всяка точка, бях готов за дълги разигравания. Бях супер доволна от нивото, на което играх днес. Определено със слънцето се чувстваш по-позитивен, беше по-трудно в дъжда", каза победителката.

Сред най-добрите осем на "Ролан Гарос" се класира и италианката Джазмин Паолини след успех над рускинята Елина Аванесян с 4:6, 6:0, 6:1 за малко по-малко от 2 часа на корта. 

/ХБ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:41 на 25.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация