site.btaУниверситетът по хранителни технологии в Пловдив бе домакин на международен симпозиум за храната на бъдещето

Университетът по хранителни технологии в Пловдив бе домакин на международен симпозиум за храната на бъдещето
Университетът по хранителни технологии в Пловдив бе домакин на международен симпозиум за храната на бъдещето
Снимка: УХТ

Университетът по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив бе домакин на международен симпозиум за храната на бъдещето, съобщиха за БТА от висшето учебно заведение. Това е първото издание на международния симпозиум на тема “The 3S Concept for Food Future: Safety, Security and Sustainability”. В него участваха около 150 специалисти, а основното им послание е храната на бъдещето да бъде безопасна не само за потребителите, но и за планетата, добавиха от висшето училище. 

В рамките на еднодневния форум бе проведена и заключителна конференция на проекта "SafeFood4EU", координиран от УХТ и финансиран по програмата "Еразъм+". В събитието се включиха представители на партньорите по проекта ‒ Университет на Бон, Германия и Университет AERES, Нидерландия, както и гост-лектори от водещи университети в Португалия, Турция, Гърция и България. 

"Форумът отразява нарастващата роля на УХТ като научноизследователски център, предлагащ решения за проблемите пред хранителния сектор, свързани с устойчивостта на производството и продоволствената сигурност”, заяви ректорът проф. Галин Иванов. 

Успешно завършващият международен проект "SafeFood4EU" е финансиран в новия програмен период (2021-2027) по програма "Еразъм+". “Основният резултат от изпълнението на проекта е разработеното интердисциплинарно учебно съдържание в областта на осигуряването на безопасни и здравословни храни, произведени при щадящи за околната среда условия”, обясни проф. Георги Георгиев, оперативен координатор на проекта. Разработените учебни материали включват професионален речник, улесняващ и подобряващ експертната комуникация, и интерактивни лекционни курсове и практически казуси в двете основни тематични области на проекта ‒ качество и безопасност на храните и устойчиви агрохранителни системи.

 

 

/БИ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 23:42 на 21.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация