site.btaПрогноза за времето

Прогноза за времето
Прогноза за времето
Снимка: Мехмед Азиз/БТА, Архив

През нощта ще преобладава ясно време. След полунощ в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Източна България ще духа слаб югоизточен вятър. Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София – около 10°. Атмосферното налягане още малко ще се понижи и ще се доближи до средното за месеца.

Утре ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста, над изолирани планински райони и купесто-дъждовна облачност и там ще превали. В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в източните райони със слаб югоизточен вятър. Температурите още ще се повишат и максималните ще са предимно между 20° и 25°, по-ниски по Черноморието, в София – около 23°.

Вечерта от югозапад ще започне ново увеличение на облачността и през нощта срещу неделя в западните райони ще има валежи.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 16°-17°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста, главно в Родопите и купесто-дъждовна облачност, там ще превали и прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 12°.

В неделя и понеделник ще има и слънчеви часове, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Западна България, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от югоизток. Температурите ще се повишат и минималните ще са между 10° и 15°, а максималните - между 23° и 28°.

 

  

/БИ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:54 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация