site.btaШампионът Бяла си осигури място в Суперфинала за титлата в женското хандбално първенство на България

Шампионът Бяла си осигури място в Суперфинала за титлата в женското хандбално първенство на България
Шампионът Бяла си осигури място в Суперфинала за титлата в женското хандбално първенство на България
снимка: БТА

Срещи от четвъртия кръг в основната фаза на женското хандбално първенство на България:

Етър 64 - Бяла                   - 30:32 (14:15)
Свиленград  - Сливница - 27:27 (16:12)  

В класирането води Бяла с 11 точки, пред Етър 64 и Свиленград с по 5 и Сливница с  1. 

Защитаващият титлата си Бяла победи домакина Етър 64 с 32:30 (15:14) в среща от четвъртия кръг на женското хандбално първенство на България и си гарантира първото място преди плейофите за титлата.

Шампионките събраха 11 точки и два кръга преди края са недостижими на върха, с което си осигуриха и домакинско предимство в суперфиналната серия за златото.

Бяла имаше предимство през първото полувреме и малко пре9и почивката водеше с 15:10. Домакините направиха добри последни минути на първото полувреме, а на старта на втората част дори стигнаха до изравняване  при 15:15, след което двубоят продължи равностойно. 

Великотърновки, които преди седмица спечелиха рекордна 16-а купа на България, използваха три млади състезателки на 15 и на 16 години, но бяха близо до изненада, като 5 минути преди края водеха с 28:26. Наказание на Стефани Петрова, обаче, даде числен превес на гостенките, които  се възползваха и реализираха четири поредни гола по пътя си към обрата.  

Соня Богданова беше най-резултатна за Бяла с 10 попадения, а за "виолетовите" 14 пъти се разписа Миглена Христова.

Етър остана втори с 5 точки колкото събра и Свиленград, който в другата среща от кръга пропиля аванс от 16:12 на почивката и завърши 27:27 срещу гостуващия Сливница, който пък взе първа точка в основната фаза на първенството.

/ДВ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:18 на 02.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация