site.btaРадослав Янков стигна до големия финал в паралелния слалом за Европейската купа в Санкт Мориц

Радослав Янков стигна до големия финал в паралелния слалом за Европейската купа в Санкт Мориц
Радослав Янков стигна до големия финал в паралелния слалом за Европейската купа в Санкт Мориц
снимка: БТА/Владимир Шоков

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков кара в големия финал на паралелния слалом от финалите на Европейската купа в Санкт Мориц (Швейцария). Носителят на СК за 2016-а мина квалификациите с трето време. На осминафинала Янков кара срещу световния шампион при младежите от Банско 2024 и победител в Европейската купа в Пампорово през януари Петър Гергьовски. След голяма битка Янков даде по-добро време с 0,04 секунди и продължи напред, а Петър Гергьовски зае 14-то място в крайното класиране. Другият български шампион на планетата Тервел Замфиров също влезе във финалите и то с четвърто време. На осминафинала обаче той не успя да надделее над известният словенец Тим Мастнак и остана девети.

На четвъртфинала Янков се наложи убедително и над Андреас Промегер (Австрия), а за място на финала отнесе и нашумелия този сезон Даниеле Багоца (Италия). В битката за първото място Радо Янков отстъпи на лидера от квалификациите Арвид Аудер (Австрия).

В генералното класиране за ЕК победител е Оле-Микел Прантел (Германия) с 566 т. Петър Георгьовски е 14-ти със 198 т. Тервел Замфиров е 17-ти със 165, а Радо Янков е 33-ти със 100 т. Кристиян Георгиев е 39-ти със 78, а Александър Кръшняк е 48-и с 64. Останалите български състезатели в ЕК са както следва: Петър Гьошарков – 58-и с 38 т, Ивайло Ерменков - 68-и с 29, Станислав Вангелов – 78 с 22 т, Димитър Ганичев е 84-и с 18 т, Михаил Кръшняк е 86-и със 17 т, Георги Милчев е 89 с 16 т, Георги Караджинов – 90-и с 14 т, Костадин Милев – 92 с 13 т, Димитър Василев – 96-и с 11 и Стоян Пепеланов е 98-и с 9 т.

/МД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 08:52 на 26.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация